Eclipse Review

1. července 2010 v 21:55 | Sagara |  In Love with Movies
ecl1
Bella stojí pred osudovou voľbou. Zvoliť si večný život ako nekrofilka, či krátky, ale normálny život, život ako zoofilka. Režisér David Slade, ktorý má na konte dva skvelé filmy (Hard Candy, a 30 Days Long Night), sa s tretím dielom popasoval výborne. Jednoduchosť a mierny nezávislý feeling je dávno preč a pokračuje v akčnejšom a trikovejšie ladenom duchu nastolenom v druhom diely. Napriek tomu ostáva veľa priestoru pre dialógy a postavy.

Úvodná scéna bola dokonale mrazivá. Čo dávalo predzvesť, že Zatmenie bude temnejšie a dospelejšie. A aj bolo. Výrazný odklon od knihy nečakajte, aj keď mne osobne vééééééľmi chýbala záverečná dramatická scéna s utekajúcim Jacobom.
twilighteclipse1
Hlavná trojica je štandardná, Bella a Edward už nie sú takí otravní, ale celkom znesiteľní, a Jacob sa snáď ešte viac prekonáva. Trojuholník, na ktorý som sa tak tešil naplnili do bodky ba niekedy ešte aj prekonali moje očakávania.

Cullenovci dostali konečne poriadny priestor, aj keď je ho stále málo. Flashbacky do minulosti potešili a boli spracované vskutku excelentne.

Polonahý vlkodlačí klan bol opäť iba do počtu aj napriek tomu že pribudla Leah a mnou obľúbený Seth. Zato však v podobe vlkov boli výborní a bolo na nich vidieť skutočné emócie.
twilighteclipse4
Novorodení upíri boli skvelí, aj keď mi je ľúto, že nedostali viac priestoru tak ako v knihe Krátky Život Bree Tennerovej, ktorú dočítavam. Riley bol nádherný a na konci prežil skutočné rozpoloženie. Bree mala menej priestoru a ľutujem, že sa na pred kameru nedostali Diego a Fred.

Samostatnou kapitolou je výmena na poste predstaviteľky Victorie. Rachel mala fantastickú charizmu a úloha jej sadla ako ušitá. Bryce Dallas Howard na druhú stranu nesklamala. Naopak vôbec som si tú zmenu neuvedomoval a aj keď mala málo priestoru, na konci mala svoju one-vampire show.
twilighteclipse2
Soundtrack pesničkový je opäť výborný aj keď vo filme zazneli iba útržky. Zato ten orchestrálny bol aj napriek môjmu obľúbenému Howardovi Shoreovi nevýrazný.

V Eurovea je skvelé kino, dvojsedačky "love-seats" sú oveľa pohodlnejšie ako štandardné sedenie. Atmosféra bola výborná. Hlavne Loookiho hláška "Ti jebe" keď Edward vytiahol ten obrovský šuter zásnubák rozosmiala celé kino a pani vedľa nás sa na tom rehotala aspoň päť minút a ešte sa tak milo naňho usmiala ako by mu dávala telepatické high-five.
twilighteclipse3
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Loooki Loooki | Web | 2. července 2010 v 0:18 | Reagovat

Veľmi pekne spracovaná recenzia, ktorá poukazuje, na film, nielen na to ako sme sa do kina dostali a Simonka, si kúpila pohárik.

Ale k filmu. Mne sa to nepáčilo. Ja som už s Twilightu asi naozaj vyrástol, už mi nie je vôbec dobre, ako herci "hrajú", čiže nehrajú.
Je pravda, že medzi nimi má človek obľúbencov, ale tak len tak pozerať na hercov, nie je ono, či sa mýlim?

S hudbou som bol vždy maximálne spokojný tak je to aj s Eclipse.

Veľmi sa mi páčil Riley, veeeeeeeeľmi a nielen mne sa páčil aj švagrinej sa páčil, no mne sa páčil natoľko, že: PREČO nehral EDWARDA od začiatku?
Bree bola fantastická aj na tú chvíľku čo tam účinkovala, ale vybrali herečku dobre, pretože ona sa na takýto typ úlohy hodí!!!

A tramtadatadadada:
NAJLEPŠIA bola podľa mňa nová VICTORIA, ktorá naozaj nebola nová, ja viem, že to možno veľmi zveličujem, lebo ja B.D.Howard môžem a to veľmi, ale ona sa mi tu NAOZAJ hodila. Je fakt škoda, že už zomrela, ale bola úchvatná!

TRUE BLOOD FOREVER!

2 Ayamee Ayamee | E-mail | Web | 2. července 2010 v 1:38 | Reagovat

Hahaha, tí polonaháči na poslednej priloženej fotečke...! Vyzerá to ako pred dákym vlkolačím bordelom! :-D (sry, mala by som ísť už spať)

Joj, ako ma mrzí, že som to ja ešte nevidela! Ale nechcem tam ísť hneď, teraz sú kiná natrieskané vernými fanúšikmi a ak sa tam budem celú dobu rehtať a mať nemiestne poznámky na Edwarda, tento raz ma rovno vykážu, nielen sprdnú! :D Ja vlastne netuším, kedy na to mám ísť, aby moje vyrušovanie nikomu neprekážalo (nerada hnevám ľudí :D)... Možno by som mohla počkať až do tohtoročného Comics salónu, tam vždy "šalie" celá kinosála :D

3 Ayamee Ayamee | E-mail | Web | 2. července 2010 v 1:38 | Reagovat

* rehotať

4 Ayamee Ayamee | E-mail | Web | 2. července 2010 v 1:39 | Reagovat

Aha, ale mala som ešte dodať, že recenzia to bol úžasná :D

5 Ayamee Ayamee | E-mail | Web | 2. července 2010 v 1:41 | Reagovat

A ešte to som chcel! Že či je ten Život Bree či koho dobrý! Aj ja som si v akomsi amoku tú knižku objednala cez Martinus (mali k tomu zadarmo náramok a krabicu ku knižkám (ktoré mám české, čiže mi je tá krabica akurát tak na dve veci :-D), už ju mám doma. Mám sa začítať? Má to zmysel, je to dobré? Alebo si tú knižočku nechám len na ozdobu knižnice :D?

6 Loooki Loooki | Web | 2. července 2010 v 3:08 | Reagovat

[2]: Nebolo až tak veľa ľudí v kine. A náhodou ja som vtipne a trefne komentoval dianie vo filme a nikto ma nevykázal:D

7 standyb standyb | Web | 2. července 2010 v 9:22 | Reagovat

[6]: sakra Loooki skoda ze som tam nebola s vami trefne komentare by sa mi tam tak hodili :D sedela som vedla sesternice ktora malo rozprava a este pocas filmu bola taka zazrata ze som nemohla jej nic povedat :-/

k recenzii Sagi uplne si to vystihol!!! :D ma zmysel pisat moju verziu recenzie? :D asi nie lebo by sa strasne podobala na tvoju :)
ale bala som sa ze to bude o nicom ..mala som pocit ze na to ani nechcem ist vsak loooki vie ale milo ma prekvapilo ze som sa nenudila ale ze som nebola az taka ohurena bol to taky mini nadpriemer :D a mate pravdu ze Viki bola genialna taka ze wow :D a Riley? pacilo sa mi ako ho uviedli na zaciatku filmu aj tak celkovo malo to stavu ako super zaporaka :D mno a moj kolektiv bol uplne ze upa ocareny xD

8 yana yana | Web | 30. srpna 2010 v 13:19 | Reagovat

no my sme sa s B na tom dobre kosili tiež v kine... ale povedali sme si, že je to predsalen lepšie ako tie 2 diely pred tým... aj keď... come on, Jacob namazaný olejom v každej scéne sa už ani nepokúša pôsobiť priridzene... za najväčšie plus asi považujem tú trošinku !finally! chémie medzi Edom a Bellou (ktorá v Twilighte a New Moon bola niekde na dovolenke - v Austrálii asi, proste na opačnom konci sveta...).

Hm, a tiež boli občas vtipné hlášky... ale hrať tí "herci" stále nevedia - aj keď Bella už tak desivo nežmurkala a Patizón nevyzeral, že má stále zápchu. Eh, nechcela som vyznieť až tak znechutene, ale chápeme sa... do kina som šla hlavne zo zvedavosti a zabaviť sa (aj keď som sa zabavila, asi nie tak, ako si to výrobcovia filmov želali :)

9 Shane Shane | E-mail | Web | 28. října 2011 v 1:08 | Reagovat

Yanka, ja keď čítam niečo od Teba, tak sa vždy nájde niečo, na čom sa kosím :D
Tá Patizónova zápcha ma stála asi minútu v kŕčoch :)
Luki, "ti jebe" detto :D
Jojo, s tou hudbou, to ma sklamalo, lebo viem, že v tom máme podobný vkus a ja si to určite pozriem, len som ešte nemal tú česť. Inak ako píše Luki, si dobrý. Ja neznášam niekomu vysvetľovať dej, ale tie Tvoje recenzky stoja vždy za to, takže ďakujem ;)

10 Sagara Sagara | 29. října 2011 v 13:51 | Reagovat

neni, zac, si ma prekvapil, ze si sem vobec zavital, kedze to tu uz je rok mrtve :D :D Mozno raz budem pokracovat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama